Založ si blog

Kihez szavazni, alebo koná 99% z nás takýmto spôsobom?

Poslednou dobou sa mojim najčítanejším miestom stávajú informácie zo „štátnych“ domén, ako napríklad www.katasterportal.sk (portál Úradu geodézie, kartografie a katastra Slovenskej republiky), www.orsr.sk (portál Ministerstva spravodlivosti SR), či www.zrsr.sk (portál Ministerstva vnútra SR). Pripadá Vám to neskutočné? Verte, je tomu naozaj tak. V nasledujúcej časti sa Vás pokúsim o tom presvedčiť.

Vyhľadal som si podľa mena list vlastníctva (ďalej LV) jedného kandidáta do volieb 2012. Keďže LV obsahuje aj adresu jeho trvalého bydliska, následne som vyhľadával na kataster portáli ďalej, ale už podľa uvedenej adresy jeho trvalého bydliska. Našiel som ďalší LV. A keďže som si počínal bez predsudkov a transparentne, isto Vás neprekvapím keď napíšem, že som vyhľadával listy vlastníctva kandidáta pod číslom 10, z kandidátnej listiny strany MOST – HID. To, čo som našiel bolo tak zaujímavé, že ďalej už radšej píšem trošku inou formou, ako som začal.

V katastrálnom území (k.ú.) mesta Martin som zadal meno Andrej Hrnčiar, katasterportál mi ponúkol aj LV č. 5251. Od 26. 3. 2009, na základe kúpnej zmluvy, je p. Hrnčiar a jeho byt uvedený v tomto LV. V dobe, keď tento byt kupoval, mal adresu trvalého bydliska na ul. R. Viesta 61 v Martine. Rodinný dom, ktorý sa nachádza na ul. R.Viesta 61/5601 je na dnes uvedený v LV č. 2522. Od roku 2007 patrí manželom Gallovcom, pričom manželka pani Adriana je sudkyňou Krajského súdu v Žiline. Jediným pohľadom na portál www.sudnarada.gov.sk som sa dozvedel, že pani sudkyňa má od 7.11.2007 kúpený rodinný dom. Od toho istého dátumu ma úver s mesačnou splátkou 27 000,- Sk. Preventívne, aby nikoho nenapadlo, že p. Hrnčiar je amorál a býva v trojke s niekym cudzím, musím uviesť, že do roku 2009 mal pravdepodobne trvalú adresu u švagrovcov (usudzujem podľa zhody rodných priezvisk sudkyne a manželky p. Hrnčiara). On býva a býval vo svojom rodinnom dome v Dolnom Kalníku. Z jeho rodinného domu v Dolnom Kalníku pochádzajú aj zábery televizných kamier v relácii Bez servítky (vďaka redaktorovi P. Čamborovi z Markízy mal možnosť p. Hrnčiar nás v nej očariť svojimi kuchárskym umením). Tu je p. Hrnčiar uvedený ako spoluvlastník na LV. č. 247 v k.ú Dolný Kalník. Že v Dolnom Kalníku nemá adresu trvalého bydliska, za to môžu viac nedemokratické zákony tohto štátu alebo jeho osobné ambície? Ktovie.

Ja viem, že p. Hrnčiar nemá starosť o každú korunu, ako 99% občanov mesta Martin. Jeho preukázateľne zamestnanecké a teda legálne príjmy, sú roky tak vysoké, že mu umožňujú žiť v pomeroch viac, ako nadštandard. Ach, chyba lávky a môjho písania? Pán Hrnčiar je len v zamestnaneckom pomere od roku 2001! Ako živnostník podnikal a podľa údaja zo zrsr.sk, podnikal od 03.01.2001 do 16.02.2001. Aleeee čo toooo ….??? Adresa miesta podnikania z roku 2001 je v zrsr.sk uvedená na Gorkého 12/5 v Martine. Je to tá istá adresa, akú má aj ním kúpený byt z roku 2009, ktorý sa nachádza na LV č. 5251! Ako to vlastne potom je s transparentnosťou?!

Jednu z možných odpovedí snáď môžete vidieť aj na tomto videu. Na predvolebnom stretnutí SDKU – DS v roku 2010 s občanmi Martina, sa zúčastnil aj p. Hrnčiar. Video má priliehavý názov: Od Hrnčiara, cez Kánika, po Horta, alebo vrana k vrane sadá.

Ďalšia z možných odpovedí sa črtá v podkladoch, ktoré momentálne spracovávam a sám ich pracovne nazývam malá Gorila. Gorila, ktorou momentálne žije naša spoločnosť, vznikla na základe prepisov „sledovačky“ SIS. Týka sa celoslovenských hospodársko – politických praktík. Malá Gorila je spracovávaná na základe podkladov z registrov a týka sa nielen hlavného personalistu žilinského kraja z radov SDKU – DS. Malá Gorila je o osobách, ktoré sedia aj vďaka nemu, či jeho kolegiálnym praktikám s krajským personalistom SMER-u , na rôznych stoličkách v regióne. Pointou však je nekalý prvok, smerujúci do samospráv. Sám som zvedavý, keď budem mať pohromade všetky podklady, či to bude skutočne „malá Gorila“ a či nie. Samozrejme, s malou Gorilou Vás rád oboznámim, ak bude o čom písať.

Info pre všetkých, čo majú v láske ľudové piesne

26.09.2013

Už dnes (vo štvrtok 26.9.) sa začína v Nadlaku (Rumunsko) 15-tý ročník festivalu ľudovej piesne. Dnes sú na programe skúšky súťažiacich sólistov s orchestrom. Súťaž v troch vekových kategóriach začne zajtra a pokračovať bude v sobotu. V nedeľu je na programe galaprogram a vynesením výsledkov. Viac o festivale sa môžete dozvedieť na portáli Úradu pre [...]

Podnikanie, škola jazykov a marketingu, zamestnanie,

16.09.2013

ale aj príležitosť na zárobok pre päťdesiatnikov, businesstrenažér, strategická hra, celosvetová komunita a ďalšie možností rôznych zmysluplných aktivít na nete. Je len na Vás, čo si z týchto aktivít na jednom mieste vyberiete, ale aj akú formu si zvolíte. Možnosti je skutočne dosť. Pri svojom surfovaní na webe som natrafil na doménu, ktorá ma pri [...]

Bratia Češi, závidím Vám pána Nečase!

17.06.2013

MUDr. Rath z väzenia vypisuje blogy. Neviem o žiadnom blogerovi na Slovensku, ktorý má možnosť z basy vypisovať blogy. V určitých chvíľach dúfam, že budem na Slovensku prvý! Totiž, poznám na vlastnej koži, aktuálnu slovenskú situáciu vo sfére ľudských práv. Do basy sa ako bloger nehrniem, ale kto na Slovensku píše vo svojom blogu pravdu, čiže holú realitu, ten si o [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

vver

Tu sa snažím našepkať, zašepkať ... a niečo dať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 83237x
Priemerná čítanosť článkov: 3468x

Autor blogu