Založ si blog

Ostáva nám len dúfať?

Pri čítaní niektorých blogov vnímam len rezignáciu autora, pri väčšine blogov vidím chuť popasovať sa s problémom, ako aj vidím snahu: Dosiahnuť napísaním svojho textu zmenu!. Príspevok, nie je to len apel na kompetentných, či politikov, ale neraz je to aj výzva, pre priamo, či nepriamo, (týmto spôsobom) oslovené osoby.

Z posledných dní vo mne rezonuje blog – „II. Koordinačné stretnutie novej revolučnej organizácie na Slovensku“. V tomto prípade, som si okamžite po prečítaní príspevku, pozrel slova autora – a sebe. Je v nich aj uvedené: „… z lavicovo orientovanej rodiny“. V tom momente som vnímal jeho slova z príspevku inak, ako pri ich čítaní. A moje myšlienky zablúdili do čias socializmu. Aj vtedy som čítal, len nie takto verejne, obdobné slová mladých kresťanských veriacich. Tie slova, z éry socializmu, vo mne vyvolávali rovnaké pocity. Mladá generácia kresťanov (zdanlivo) nemala právo na „svoj“ spôsob života, vieru či sebarealizáciu. Na druhej strane, práve to vytvorilo štruktúry, ktoré trebárs po „kresťanskej“ linke Gabriš, Kováč, im umožnili študovať na vysoko „protekčných“ vysokých školách. Podľa ich kádrových materiálov z tej doby, väčšina z nich, mohla tak akurát robiť pomocné práce. A nerobila tie pomocné práce menšina z nich? Dnes autor slov o II. koordinačnom stretnutí žije niečo obdobné. A kto, to čo žije trebárs dnes autor príspevku, spôsobil? Rodičia? V čase socializmu boli rodičia, čo viedli deti k úcte a viere v Boha a štát považovali za zločinca, čo im v tom dobrom bráni. A dnes je pre koho tento štát zločincom? Myslím, že problém nie je v rodičoch! Je v politikoch a ich „davovej psychóze“.

Ďalší blog, ktorému sa musím venovať má názov „Bádania ÚPN treba posunúť bližšie k súčasnosti“. Plne s touto myšlienkou súhlasím. Keďže štát (čiže politici) nezabezpečil výkon práva a zákonov na Slovensku nedávno tak, ako je to v demokratickom a právnom štáte prirodzené, musí niekto to zanedbané suplovať. Inak národ, nemá šancu sa v budúcnosti poučiť – z vlastnej minulosti. A poznáme to staré známe o génioch, čo sa učia na chybách iných, ako aj o hlupákoch, čo sa nepoučia ani z vlastných chýb!

Posledný blog, ktorý vo mne rezonuje, je môj vlastný príspevok pod názvom „Zvrátené Slovensko“. Tým, že som chcel upozorniť na veľa dôkazov a faktov z nedávnej minulosti a súčasnosti, sa bohužiaľ motív príspevku dostál do úzadia.

Dokedy bude štát umožňovať ľuďom, čo majú svoj mini pocit moci, túto mini moc zneužívať? Dokedy štát (čiže vládnuci politici) budú ľuďom, čo majú svoj mini pocit moci, umožňovať za každú cenu a na akejkoľvek „obeti“, sa obohacovať? Dokedy bude náš štát ten, čo sa vďaka vládnucim politikom, zaraďuje medzi amorálne subjekty života našej spoločnosti? A kedy už konečne, budú aj novodobé obete štátu, vnímané ako obete trestných činov, bohužiaľ spôsobené štátom!?


Info pre všetkých, čo majú v láske ľudové piesne

26.09.2013

Už dnes (vo štvrtok 26.9.) sa začína v Nadlaku (Rumunsko) 15-tý ročník festivalu ľudovej piesne. Dnes sú na programe skúšky súťažiacich sólistov s orchestrom. Súťaž v troch vekových kategóriach začne zajtra a pokračovať bude v sobotu. V nedeľu je na programe galaprogram a vynesením výsledkov. Viac o festivale sa môžete dozvedieť na portáli Úradu pre [...]

Podnikanie, škola jazykov a marketingu, zamestnanie,

16.09.2013

ale aj príležitosť na zárobok pre päťdesiatnikov, businesstrenažér, strategická hra, celosvetová komunita a ďalšie možností rôznych zmysluplných aktivít na nete. Je len na Vás, čo si z týchto aktivít na jednom mieste vyberiete, ale aj akú formu si zvolíte. Možnosti je skutočne dosť. Pri svojom surfovaní na webe som natrafil na doménu, ktorá ma pri [...]

Bratia Češi, závidím Vám pána Nečase!

17.06.2013

MUDr. Rath z väzenia vypisuje blogy. Neviem o žiadnom blogerovi na Slovensku, ktorý má možnosť z basy vypisovať blogy. V určitých chvíľach dúfam, že budem na Slovensku prvý! Totiž, poznám na vlastnej koži, aktuálnu slovenskú situáciu vo sfére ľudských práv. Do basy sa ako bloger nehrniem, ale kto na Slovensku píše vo svojom blogu pravdu, čiže holú realitu, ten si o [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

vver

Tu sa snažím našepkať, zašepkať ... a niečo dať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 83147x
Priemerná čítanosť článkov: 3464x

Autor blogu