Založ si blog

Jedna sféra z mnohých: „Bankové“ otázky na objasnenie slovenskej politiky

  1. Čo myslíte, vybral si socialistický štát ľudí pre projekt banky, ktorí následne projekt pripravovali ešte ako socialistickí úradníci, ale spustili ho, až po novembrovom prevrate?
  2. Existuje na Slovensku banka, pri ktorej sú jej evolučné dátumy nasledujúce – Pár dní pred menovaním vlády M. Číča, okolo 6. 12. 1989, sa sformoval prípravný výbor a v spolupráci s aktivistami začal prvú etapu prác potrebných k faktickému rozbehnutiu činnosti banky; banka bola vo forme účastinnej spoločnosti založená rozhodnutím ustanovujúceho Valného zhromaždenie dňa 26. júna 1990, teda jediný deň pred ukončením mandátu Vlády na čele s akademikom M. Číčom (12. 12. 1989 – 27. 6. 1990)?

  3. Nebol štát – Československo a potom a jeho následník – Slovenská republika, „transparentným“ vlastníkom banky?

  4. Existuje na Slovensku osoba, ktorú niekto pozná ako politika, iný ako bankára a ešte niekto ďalší ako …, pričom táto osoba má v registroch SR nasledujúce mená: Vladimil Podstránsky, Vladimír Podstránský, Vladimir Podstransky, Vladimil Podstranský, Vladimír Podstránsky?

  5. Existuje na Slovensku banka, ktorej základné imanie sa „navyšovalo“ takým spôsobom, že rozhodnutím Valného zhromaždenia sa stala z jednej 100.000,- akcie nová akcia v nominálnej hodnote 110.000,- Sk a z akcie 10.000,- bola po Valnom zhromaždení akcia v nominálnej hodnote 11.000.- Sk?

  6. Existuje na Slovensku banka, pri ktorej a v ktorej, predstavitelia a zástupcovia štátu, flagrantne porušovali zákony?

  7. Dopustili sa predstavitelia štátu v prípade banky aj nátlaku na súd a súd nakoniec rozhodol nie podľa zákona, ale podľa ich nátlaku?

  8. Postavili sa spoločne Fico a Dzurinda za človeka z takejto banky, aby z neho  urobili politika a slušného človeka?

  9. Držia ochrannú ruku Dzurinda, Miklóš a Bugár nad človekom s mnohými menami?

  10. Čo prinieslo riešenie, týkajúce sa naznačenej banky z dielne Schmognerovej, Miklóša a Dzurindu pre p. Mečiara, pre niektoré osoby z SMK, či na ňu napojených ľudí a čo prinieslo Slovensku, Európe?

  11. Zasahovala EBOR nie celkom legitimným spôsobom do dejinného vývoja v naznačenej banke?

 

Čo myslíte, na Slovensku spája politikov viac priateľstvo, ideové zámery, alebo nekalá minulosť? Prekvapím Vás, keď odpoviem, že podľa mňa slovenských politikov najviac spája „verejný záujem“? To je pojem, ktorý nie je presne zo zákona definovaný a schopnému rečníkovi sa za tento pojem dá schovať – jeho osobný záujem.

V tomto kontexte. Pozreli ste sa niekedy na nežnú revolúciu „divadelným“ pohľadom? Javiskom bolo Československo, producentom boli mocností (USA, ZSSR, Vatikán), režisérom a jeho štábom boli KSČ a ňou riadené zložky, hlavnými postavami boli herci prepustení z prípravných kempov, hercami boli vytipované osoby, ktoré presvedčili o svojich kvalitách a hereckým komparzom? Hereckým komparzom bolo množstvo ľudí na námestiach. Ako každé úspešne divadelné predstavenie, aj toto prinieslo ďalších „ľudí“. Ľudí, ktorí si na tomto divadelnom predstavení postavili svoju kariéru. Legálnu, aj zdanlivo legálnu.

V minulých dňoch sa v slovensku parlamente stretli v zápase o Euroval ľudia, s politickou kariérou postavenom na jednom divadielku s ľuďmi, ktorí uverili, že divadelné predstavenie nebolo, ale že v Československu prebehla významná dejinná udalosť. Verejný záujem opäť raz ukázal, aj ako funguje, aj ako pracuje, aj ako víťazí. Verejný záujem, za ktorým je schovaný ….

 

Info pre všetkých, čo majú v láske ľudové piesne

26.09.2013

Už dnes (vo štvrtok 26.9.) sa začína v Nadlaku (Rumunsko) 15-tý ročník festivalu ľudovej piesne. Dnes sú na programe skúšky súťažiacich sólistov s orchestrom. Súťaž v troch vekových kategóriach začne zajtra a pokračovať bude v sobotu. V nedeľu je na programe galaprogram a vynesením výsledkov. Viac o festivale sa môžete dozvedieť na portáli Úradu pre [...]

Podnikanie, škola jazykov a marketingu, zamestnanie,

16.09.2013

ale aj príležitosť na zárobok pre päťdesiatnikov, businesstrenažér, strategická hra, celosvetová komunita a ďalšie možností rôznych zmysluplných aktivít na nete. Je len na Vás, čo si z týchto aktivít na jednom mieste vyberiete, ale aj akú formu si zvolíte. Možnosti je skutočne dosť. Pri svojom surfovaní na webe som natrafil na doménu, ktorá ma pri [...]

Bratia Češi, závidím Vám pána Nečase!

17.06.2013

MUDr. Rath z väzenia vypisuje blogy. Neviem o žiadnom blogerovi na Slovensku, ktorý má možnosť z basy vypisovať blogy. V určitých chvíľach dúfam, že budem na Slovensku prvý! Totiž, poznám na vlastnej koži, aktuálnu slovenskú situáciu vo sfére ľudských práv. Do basy sa ako bloger nehrniem, ale kto na Slovensku píše vo svojom blogu pravdu, čiže holú realitu, ten si o [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

vver

Tu sa snažím našepkať, zašepkať ... a niečo dať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 83635x
Priemerná čítanosť článkov: 3485x

Autor blogu