Založ si blog

Smrad sa môže šíriť aj zo Sociálnej poisťovne.

Ryba smrdí od hlavy, hovorí slovenské príslovie. České príslovie zas hovorí: Hosť a ryba na tretí deň smrdí.

Z toho, čo veľmi smrdí mne, spomeniem aplikáciu práva a zákonov, do života ľudí. Detailne som v mojom živote mohol spoznať dva štáty a ich prístupy. V oboch, čiže v Čechách, aj na Slovensku, pôsobí štátna Sociálna poisťovňa. „Sociálku“ som spoznal aj ako elixír samovrážd a tým „sociálka“ pre mňa veľmi páchne. Pochybujete o mojich slovách? Potom mi neostáva nič iné, ako uviesť aspoň jeden konkrétny prípad z toho, s čím som sa v živote stretol. Osobne som si prvýkrát všimol zapáchajúcu funkciu „sociálky“, na jednom prípade v ČR.

Sociálna poisťovňa vykonala kontrolu vo firme, konkrétne v „realitke“. Mnoho faktov si všimla, mnoho faktov si nevšimla. Nebudem sa tu rozpisovať o všetkých faktoch z tej, či onej kategórie. Na základe nájdených nedostatkov vyrúbila „sociálka“ firme vysokú pokutu a „stiahla“ jej celú výšku pokuty, čiže peniaze, z firemného bankového účtu. Keďže „sociálka“ našla mnohé nedostatky, bolo zrejme, že firma bežne robila spôsobom, porušujúcim legislatívu. Že vo firme pracovali odborníci, ľudia so vzdelaním, nemusím asi nikomu prízvukovať. Keď títo odborníci porušovali pravidla v sociálnej oblasti, aká je pravdepodobnosť, že ich neporušovali i v iných oblastiach? Veru, pravidla vo firme bežne porušovali a porušovali ich aj v nakladaní s finančnými prostriedkami. Na jednom účte boli finančné prostriedky vlastné – firemné, ale aj cudzie, čiže klientov realitky. V čase, keď si „sociálka“ stiahla peniaze za pokutu, nebola ani jediná koruna na firemnom účte vlastná. Všetky korunky, čo poputovali do „sociálky“, boli peniaze klientov realitky. Opäť by som mohol popísať mnoho slov, ale písal by som potom o funkcii „sociálky“, ktorou je i elixír samovrážd?! A práve samovraždy, v radoch poškodených klientov realitky, boli jedným z dôsledkov, legálneho úkonu Sociálnej poisťovne!

 

Odborníci, aký pracovali vo firme – v realitke, tak obdobní odborníci pracujú aj v „sociálke“, či na iných miestach. Bohužiaľ, takýchto odborníkov je v ČR dosť.
K tomuto môjmu konštatovaniu z ČR, pripojím ďalší môj postreh. Ak sa k obdobným odborníkom, ešte pripočítajú odborníci, čo úmyselne porušujú a obchádzajú zákony, dokonca na štátom platených miestach, či odborníci, zo zákona s postavením verejného činiteľa, tak potom už nehovorím o ČR, ale o Slovensku! Ako sa dá potom účinne brániť bezpráviu na Slovensku?!

 

Info pre všetkých, čo majú v láske ľudové piesne

26.09.2013

Už dnes (vo štvrtok 26.9.) sa začína v Nadlaku (Rumunsko) 15-tý ročník festivalu ľudovej piesne. Dnes sú na programe skúšky súťažiacich sólistov s orchestrom. Súťaž v troch vekových kategóriach začne zajtra a pokračovať bude v sobotu. V nedeľu je na programe galaprogram a vynesením výsledkov. Viac o festivale sa môžete dozvedieť na portáli Úradu pre [...]

Podnikanie, škola jazykov a marketingu, zamestnanie,

16.09.2013

ale aj príležitosť na zárobok pre päťdesiatnikov, businesstrenažér, strategická hra, celosvetová komunita a ďalšie možností rôznych zmysluplných aktivít na nete. Je len na Vás, čo si z týchto aktivít na jednom mieste vyberiete, ale aj akú formu si zvolíte. Možnosti je skutočne dosť. Pri svojom surfovaní na webe som natrafil na doménu, ktorá ma pri [...]

Bratia Češi, závidím Vám pána Nečase!

17.06.2013

MUDr. Rath z väzenia vypisuje blogy. Neviem o žiadnom blogerovi na Slovensku, ktorý má možnosť z basy vypisovať blogy. V určitých chvíľach dúfam, že budem na Slovensku prvý! Totiž, poznám na vlastnej koži, aktuálnu slovenskú situáciu vo sfére ľudských práv. Do basy sa ako bloger nehrniem, ale kto na Slovensku píše vo svojom blogu pravdu, čiže holú realitu, ten si o [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

vver

Tu sa snažím našepkať, zašepkať ... a niečo dať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 83512x
Priemerná čítanosť článkov: 3480x

Autor blogu